2011-07-12 19:19:29• hírek • Szatmar.ro

Kerettalálkozás hiányzókkal

Ennyi volt! Legalábbis a nyári vakáció a Szatmárnémeti VSK férfi kézilabdacsapata számára, hisz a Palkó János és Nicolae Istrate vezette gárda kedden az Ady Endre utcai sportteremben megkezdte a felkészülést a 2011-2012-es szezonra.

A tavaly az élvonalban a nyolcadik helyen végzett csapat kerete jelenleg 18 játékosból áll, közülük azonban csak a 16-an vettek részt az első találkozáson. Aggodalomra azonban nincs ok, a szerb Metaloplasztika Szabácstól igazolt grúz Irakli Csikovani és a spanyol második vonalból érkezett Ioan Tcaciuc a vezetőség beleegyezésével hiányzik még egy-két napot.

Ott volt viszont kedden a Libanonból hazaigazoló balátlövő Laurentiu Dinescu (ex-Bákó, Steaua és Medgidia), a Temesvárról érkező balszélső Alexandru Galan és a Nagybányáról Szatmárnémetibe költöző Paul Sas. Ami a távozókat illeti, Váradi Gyula visszavonult, Nenad Szavics Tordára, Mihai Timofte Temesvárra, Cristian Savlovschi pedig Izraelbe szerződött, míg Jan Vizsbovszkij minden valószínűség szerint Lengyelországban folytatja pályafutását, Vlad Ardelean szolgálataira pedig a vezetők nem tartottak igényt.

Első alkalommal Palkó János ragadta magához a szót, aki fegyelmet, munkát és kölcsönös tiszteletet kért játékosaitól, majd leszögezte: a VSK-nál nincsenek sztárok, a VSK-nál a csapat a sztár. Kereskényi Gábor, az igazgatótanács elnöke arra figyelmeztette a játékosokat, hogy a következő szezon nehezebbnek ígérkezik, mint amilyen az előző volt. „Ez a bajnokság nehezebb lesz, mint a korábbi volt, a célunk a középmezőnyben végezni, nem hiszem, hogy a bennmaradással gondunk lenne majd".



A csapat hétfőig Szatmárnémetiben készül, a jövő hét elején aztán hét napig Izvaore nevű üdülőhelyen készül, majd ismét idehaza izzadnak a fiúk. Augusztus 4-6.-án Suceaván vesz részt a VSK egy négyes tornán, majd 12-13.-án ő maga lesz a házigazdája egy újabb négyes tornának, melyen egyelőre a Kolozsvár és a Nagybánya részvétele tűnik biztosnak.

A bajnokság egyébként szeptember 11-én kezdődik, a szatmáriak az első két fordulóban a bajnok Konstanca és a Bukaresti CSM otthonába látogatnak, majd otthon fogadják az újonc Ploieşti együttesét, a negyedik fordulóban pedig Târgu-Jiu-ban játszanak.

A VSK jelenlegi kerete: Teremi László, Florin Panazan, Cristian Pogyină (kapusok), Gheorghe Mateaş, Oláh János, Silviu Surducan, Devid Munea, Cosmin Liberţ, Andrei Bejinariu, Cosmin Oşvat, Cristian Jurj, Raul Pop, Florin Mateş, Irakli Chikovani, Ioan Tcaciuc, Laurenţiu Dinescu, Alexandru Gălanó, Paul Sas.

 



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: